Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Borstkankermaand van start

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op maandag 2 oktober 2017

Wereldwijd staat de maand oktober in het teken van borstkanker. Reden voor Bevolkingsonderzoek Zuid-West om deze maand extra aandacht te besteden aan deze ziekte én aan het belang van vroege opsporing.

Bevolkingsonderzoek borstkanker
Bijna 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Dit gegeven was 27 jaar geleden voor de Nederlandse overheid aanleiding om te starten met het bevolkingsonderzoek. Het doel was om door vroege ontdekking van de ziekte het aantal sterftegevallen terug te dringen. Bovendien is bij vroege opsporing de behandeling minder ingrijpend.
Sinds de start van het bevolkingsonderzoek zijn er al meer dan 17,5 miljoen onderzoeken uitgevoerd. Vrouwen die in Nederland regelmatig meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker hebben 50 procent minder kans om te overlijden aan deze vorm van kanker dan vrouwen die niet meedoen.

Informatie en activiteiten
Tijdens de borstkankermaand wil Bevolkingsonderzoek Zuid-West via haar social media kanalen Twitter en Facebook het bewustzijn rondom borstkanker en het belang van vroege opsporing vergroten. Bovendien is ‘de maand van het roze lintje’ een begrip geworden overal ter wereld. Er worden veel activiteiten georganiseerd om de bekendheid met borstkanker te vergoten en om fondsen te werven voor onderzoek naar oorzaken, behandeling en preventie van borstkanker. Een overzicht van deze activiteiten in de borstkankermaand oktober is te vinden op de website van de Borstkanker Vereniging Nederland, www.borstkanker.nl

Meer weten
Op www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl vindt u meer informatie over borstkanker(screening).