Tekstgrootte
Kan lettergrootte niet verkleinen
Zet lettergrootte op groot
Sitemap
Bevolkingsonderzoek Zuid-West Zuid Holland, Zeeland

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Rotterdam Centrum/Delfshaven

Bevolkingsonderzoek borstkanker geplaatst op donderdag 28 september 2017

Vanaf 10 oktober 2017 kunnen vrouwen uit Rotterdam Centrum/ Delfshaven die zijn geboren in de jaren 1942 t/m 1967 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het borstonderzoekscentrum aan Rochussenstraat 125, 3015 EJ Rotterdam. Tot december 2017 worden ruim 7.800 vrouwen uit Rotterdam Centrum/ Delfshaven (postcodegebied 3022 t/m 3029) per brief uitgenodigd om borstfoto’s te laten maken in het onderzoekscentrum. De overige postcodegebieden in deze wijk zijn eerder dit jaar al uitgenodigd.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van  Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie bevolkingsonderzoek borstkanker